lördag 31 mars 2012

Lyxfrukost med en fin vän och en busig vovve

Helgmorgon, finns det något bättre?!
Vi startade dagen med en riktig lyxfrukost tillsammans med fina Mara. Plättar, kesellagrädde och sylt. Äggröra, smoothie och te. Dukade i köket med mitt fina Mateus porslin. Det är lyx bara det!

Vi satt länge och pratade och mumsade. En riktig mysig morgon!

Och här är vår gäst för helgen. Lilla vovven Charlie är här medan hans husse och matte är bortresta. Det är full fart kan jag lova, knappt en lugn stund... 
Charlie är sex månader och hans favoritsysselsättning är att busa. Bus bus bus, dagen lång. Med små korta vilopauser. Jag har en känsla av att vi kommer att vara helt färdiga innan den här helgen är slut, haha!

Hoppas ni har en fin lördag kära ni!

fredag 30 mars 2012

En krans av björkris

Jag har bundit oss en krans av björkris. Den fick sitta över det gamla fönstret som en gång har suttit på mormor och morfars hus. Fint vårpynt tycker jag!

Fredag igen! Är det bara jag som tycker veckorna går vansinnigt fort?
Vi ska få finbesök i helgen, en skuttig och busig liten filur.

TACK fina ni för att ni tittar in här, det värmer i hjärtat!
Ha en fin fredag!
KRAM

onsdag 28 mars 2012

Vitsippor i mars

Titta vad jag sprang på när vi var ute i skogen med jobbet idag. Årets första vitsippor. Vitsippor i mars, det är bra tidigt det... Hoppas nästan att det dröjer lite till innan backarna lyser vita, det får inte gå fort ju.

Sambon jobbar ikväll och jag har tagit en låångfika med en kär gammal vän. Nu har jag krypit upp i soffan med nygräddade scones och en söt syster i telefonen, vi har babblat i nästan en timme nu, mysigt! Nästa vecka är det påsk och då får jag äntligen träffa mina fina syskon igen!

TACK för era fina ord om vår balkong!

tisdag 27 mars 2012

Vårröj på balkongen


Vilket underbart vår (sommar?) väder vi har, helt otroligt med nästan 20 grader i mars... Galet ju!


Jag slutade tidigt igår och tog ett riktigt vårröj på balkongen. Det behövdes. I vinter har den använts som "skräprum" under tiden vi renoverat sovrummet.
Men med lite trasa, dammsugning och penseer blev det fint och fräscht igen!
Så som i resten av lägenheten blev det mycket blåa detaljer i år. Det är min absoluta favoritfärg att inreda med just nu. Blått och vitt. Den randiga kudden är ett fynd från helgen, gillar den jättemycket!

Vår balkong är inglasad och  i österläge vilket gör att vi har morgonsol. Det blir verkligen ett extra rum om våren och sommaren. Här kan vi njuta av morgonsolen vid frukost och sen stänga fönsterna och bevara värmen så vi kan sitta där länge på kvällarna sen.
Så härligt!!

KRAM PÅ ER VÄNNER!

måndag 26 mars 2012

Lyxiga småkakor

Vi slog många flugor i en smäll i helgen. Igår var vi på 70 års kalas hos min söta farmor. Eftersom vi skulle med tåget hann vi inte stanna och fika så jag bad farmor att skicka med lite kakor. Farmors hemmabakade småkakor, gottit! 
Hemmakade småkakor är riktig lyx tycker jag. 
Inget man gör själv så där väldigt ofta och köpta blir aldrig detsamma. 
Min favorit är finska pinnar, kan äta huuur många som helst! 

Idag har jag vårröjt på balkongen, så fint blev det! Ni ska få se såklart, en annan dag!

söndag 25 mars 2012

Helgen hos mormor och morfar

Vi har haft jättesköna dagar hos mormor och morfar. Här råder lugnet som vanligt, precis som det ska vara ute på landet...
Morfar puttar in pinnar i kakelugnen... 
 De breda plankorna i golvet är på sina ställen vitmålade, annars bevarade precis som de är.

Veden ligger i en gammal trädlåda och i kaminen eldas det då och då...

 

Jag kan inte låta bli att studera och beundra den fina knäckebrödslådan som står på en bänk i köket...

Sen lapar jag sol lillstugans trappa!

Lillstugan till vänster, stora huset till höger. Det är ett härligt ställe!

Så till hockeyn. Sambons älskade lag fick stryk av Rögle. Detta trots den nyinköpta matchtröjan och tro det eller ej, en Emilia i blå vit halsduk och tshirt. Men inte hjälpte det...

Nu laddar vi för ny vecka. Första veckan med sommartid. Sista veckan innan vi flyttar till vår nya fina förskolan på jobbet!

Hoppas ni mår bra kära vänner!

fredag 23 mars 2012

Helgen som sambon har väntat på länge

Fredag och sista jobbdagen för den här veckan. Älskar att ha helgerna heeelt lediga, jag njuter för fullt! Hoppas på lika underbart vårväder i helgen som det varit igår och idag.

Idag åker jag och sambon uppåt i landet, till min mormor och morfar. Imorgon är dagen som sambon väntat på i två år, vi ska se Leksand live på hemmaplan... Får hoppas de vinner, för husfridens skull. Hihi!
Ska bli härligt att komma upp till mormor och morfar lite. De bor så fridfullt på sin lilla gård på landet, underbart ställe! Bilden är tagen i lillstugan i somras. 

Vill önska Er fina där ute en fin fredag och en härlig helg!
Stor KRAM

torsdag 22 mars 2012

Nu grönskar det

Den här tiden på året är så härlig. När vi bara går mot ljusare och varmare tider. Vi har haft underbara vårdagar igår och idag och jag tycker nästan att det kan stanna av lite nu, så vi hinner njuta ordentligt. Det får inte gå för fort heller ju... 
Plockade in lite syrenkvistar i helgen, knopparna slår sakta men säkert ut till små musöron. Så fina! Placerade i en av mina stora glasburkar under vår stora golvlampa.
Det är vår på hög nivå!

Jag önskar Er en fin torsdag! 
Snart helg igen... Hur går veckorna så fort?!

onsdag 21 mars 2012

Om att lyssna på kroppen

Jag var jättenära på att hoppa över dagens inplanerade träning, var så himla trött. Men med lite självtvång tog jag mig iväg ändå. Lyssnade dock på kroppen och kortade ner löprundan lite. Det blev första turen uppe i löpspåren på berget, nästan all konstsnö var borta men det var väääldigt lerigt. 

Ibland får man bara ge sig sjutton på saker, man orkar mer än vad man tror, det gäller det mesta. Samtidigt får man inte glömma bort att lyssna på kroppen, göra det som känns bra och rätt just i stunden. Bra och rätt för just DIG, inte för någon annan! Det är viktigt!

Ikväll är det jag och soffan hela kvällen ;) Sambon är med på ett hörn också, hihi!

tisdag 20 mars 2012

Varenda eviga kväll

Jag är såå trött på att ha ett kök som varenda eviga kväll ser ut så här...
Disk, disk, disk. Att låta köket vara så tills nästa dag är för mig omöjligt. Jag kan inte koppla av förens det är rent och fint igen...  
Nej, tacka vet jag ett kök som såg ut så här:
....
 
...JÄMT! Vilken dröm ;) 

Men ändå, när vårt kök är städat, disken diskad och bänken avtorkad. Ja, då gillar jag det väldigt mycket!
Ska visa er fler bilder på vårt kök (när det är såklart, hihi) någon dag, har inte blivit så många såna här i bloggen...

Hoppas ni har det bra!
Tusen tusen TACK för att ni kikar in här, jag blir så glad!!!

En deg på jäsning...

...en bulldeg på jäsning alltså, inget annat! ;)

Jag kan inte låta bli att fascineras över degar, degar som jäser. Den kemiska processen som sker där i är häftig. Tänk att det bara är att blanda olika mjöl, vätska, jäst och något litet sött, vips börjar den växa, ja, ganska häftigt är det!

Bullarna som bakas igår är till min farmor, de ska smaskas på hennes 70 års kalas på söndag. Hälften vaniljbullar och hälften kanelbullar med hackade hasselnötter i.
Men såklart slank det ner någon nybakad när de kom ut ur ungen, sånt kan man ju bara inte låta bli... 

måndag 19 mars 2012

Videkissar och påskliljor

 Lite vår har fått komma in hos oss. Ett fång påskliljor fick hedersplatsen i min fina terrin, med lite silkespapper om blev det ganska fint tycker jag.
När jag varvade ner efter lördagens backintervaller (som förresten var så jobbiga att jag började gråta) hittade jag lite videkissar som fick följa med mig in. Det är något särskilt med videkissar. När jag var liten spanade jag alltid efter dom på vårkanten och ville alltid känna hur mjuka de var mot kinden.

Nu laddar jag för nya veckan fylld med jobb och träning!
Hoppas att ni mår bra! 

söndag 18 mars 2012

Längtan...

Jag längtar efter den riktiga våren.
Jag längtar efter en sol som värmer.
 Jag längtar efter blommande och väldoftande syrener.
Jag längtar efter blommor i vas på köksbordet.
 Jag längtar efter vår balkong, ljumna sommarkvällar.
Jag längtar efter det är dags att börja plantera blommor.
 Jag längtar efter cykelturer i jakt efter blommor.
Jag längtar efter blomstertiden.
Jag längtar efter blommande träd.

Jag längtar efter våren och sommarens härliga månader!

Just nu samlar jag krafter för en ny jobbarvecka!
Stor KRAM till er!

lördag 17 mars 2012

Kalaslördag

 Igår fyllde Rikards systerdotter Astrid tre år. Stora tjejen! Idag har vi varit där och firat henne. Det bjöds på massa gott fika, ett riktigt kalasbord var uppdukat. Vi hurrade och sjöng för treåringen. Hon önskade I ett hus vid skogens slut istället för födelsedagssången så självklart sjöng vi den istället. Alla tre ljusen blåstes ut.
TACK för ett jättemysigt kalas!
 Den nya trehjulingen gick varm kan och helt plötsligt kom Pippi Långstrump på besök. Eller rättare sagt två Pippi, lillasyster Nora fick också en fin Pippiperuk.

Väl hemma slängde jag ihop hemmagjorda hamburgare. Så gott! 
Nu kollar sambon på hockeyn och jag ska ta en titt inne hos er.
Hoppas ni har en fin kväll!

Ps: Ni har väl kollat in Rikards syster Johannas blogg, Villa Haga!?

fredag 16 mars 2012

Härliga fredag



Igår fick jag äntligen duka ordentligt med mina fina Mateustallrikar. När svärföräldrarna var här på middag och hockey-tittande. Som tur är vann rätt lag och det var två nöjda herrar här i soffan, en yngre och en äldre. Två nöjda damer med såklart, mest för att husfriden var räddad, hihi.

Jag har haft lyxen att sluta tidigt tidigt idag. Lunch på stan med en fin vän och nu fix hemma och slapp i soffan innan sambon kommer hem. Bra start på helgen!
Fredagar är verkligen sköna, ännu skönare nu när man jobbar. Att känna att hela helgen ligger framför en, helt lediga helger utan plugg eller dåligt samvete för att man inte pluggar. Lovley!

Hoppas ni fina har en fin fredag!

torsdag 15 mars 2012

Grapefrukt och skurna gubbar

Igår köpte jag årets första jordgubbar. Till min förvåning var de riktigt goda! Jag blandade till mitt nuvarande favoritkvällsmål. Kesella, turkisk youghurt och fil i en salig blandning. Kesella för proteinet, turkisk youghurt för det extra fettet som mättar bra och filen för att får blandningen mer lös i konsistensen. Toppar med härlig grapefrukt, skurna gubbar och min musli.
Jag skulle kunna äta detta som godis, så gott är det! Ni måste prova om ni inte gjort det!

Ikväll kommer svärföräldrarna hit och äter och tittar på hockey. Leksands kamp mot elitserien följs troget av mitt Leksandsfan till pojkvän och hans far är inte sen att hänga på. För deras skull får vi väl hoppas de spelar bra, haha!

onsdag 14 mars 2012

Funderingar från soffan

Häromdagen när jag kom hem från jobbet slängde jag mig i soffan... Man blir ju trött av att jobba. Helgtuplanerna och Mateus muggen med min smootihe står på soffbordet från Mio! 
Från soffan ser man ut över vardagsrummet, in mot sovrummet rakt fram till höger och köket rakt fram till vänster. På andra sidan hålet i väggen ligger hallen och till höger om den vårt tredje rum.

Jag låg och tänkte på hur glada vi är över vår lägenhet, att den faktiskt blev vår. Jag ångrar inte en sekund att vi flyttade ifrån vår nybyggda, hutlöst dyra, men jättefräscha, hyresrätt. I höst är det tre år sedan. I maj är det 4 år sedan vi blev sambos. Oj vad tiden går :)

tisdag 13 mars 2012

Dille på smoothie

Jag har fått dille på smoothies. Är ju så gott och så lätt och smidigt att svänga ihop. I min mellanmålssmoothie idag har jag banan, jordnötssmör, färsk ingefära, kesella, turkisk youghurt och en skvätt mjölk. Jättegott blev det, en ny favorit!

Vilket underbart vårväder vi har, nu måste väl den sista snön banne mig har kommit och försvunnit för den här säsongen... 
Jag är så glad att jag har ett jobb där man får vara ute så mycket, det är nu vi börjar få igen för alla kalla och mörka vinterdagar (då vi är ute nästan lika mycket som nu),