söndag 9 februari 2014

kristinaloppet

Då var det gjort. Mitt första lopp i Tjejklassikern 2014. Det var en trött tjej med smärta i typ hela kroppen som gick i mål strax innan ett i lördags. En trött och väldigt väldigt lycklig tjej. Så hög på endorfiner så lite tårar kom.

Det blev ett tungt lopp i blötsnö och tunna spår.  Jag hade extremt extremt bakglid hela vägen och fick inte något riktigt fäste någon gång. Dåligt glid hade jag med och det kändes knappt som jag gled alls i backarna. Inte alls någon perfekt kombination. Men annars gick det bra ;) haha. Det var tur att banan var så flack som den var... 


Kilometrarna flöt på i alla fall och trots föret hade jag en bra känsla genom hela loppet. Och det var faktiskt mitt allra främsta mål, att njuta loppet igenom! Om man nu kan njuta när jag efter 2 mil hade ont i hela hela överkroppen. Armar, axlar, rygg och bål fick jobba järnet när benen bara försvann bakom mig hela tiden, och ja, det kändes. Stannade bara en kort stund en gång o drack vid en vätskekontroll. De 3 sista kilometrarna var de allra längsta, fick prata med mig själv och säga åt mig själv att kämpa bara lite till! Men jag njöt också, det gjorde jag, hela tiden.


Snyggade looken i mål ;) har aldrig haft så ont i kroppen av fysisk ansträngning någon gång. Det var både hemskt och jättehärligt. Jag hade ju grejat det. På en, för vädret, helt okej tid med, 2 timmar och 52 minuter.

Lyckoruset kan jag leva på länge. Men nu tror jag allt skidorna får vila till nästa vinter typ ;) Har inte såå jättestor lust att åka på ett tag känner jag...

Nu kör vi igång en ny vecka!
KRAM


torsdag 6 februari 2014

två dagar kvar och torsk i foliepaket

Här laddas det för fullt för loppet på lördag. Mitt första i Tjejklassikern. Tiden går så fort, i juni när jag fick Tjejklassikerna som 25 års present och utmaning kändes det såå långt till första loppet i februari. Nu är vi där.

Är sådär lite spänd och förväntansfull. Precis som man ska vara tror jag.
De 3 milen på skidor har kortas ner till 2,5 mil här i veckan på grund av snöbristen. Känns faktiskt lite tråkigt men det är ju inte så mycket att göra åt... Loppet blir ju av i alla fall!


Oj vilken smarrig mat jag fick till idag. 
Torsk i foliepaket med ingefära, lite sweet chilisås, citron, massa grönsaker, lite olivolja och salt och peppar. Lät det ligga och dra en stund i paketet innan det fick åka in i ugnen. Jättegott. 
Jag bara älskar de där smakerna tillsammans!!
Prova vetja!

KRAM

tisdag 4 februari 2014

om februarihjärtat

Jag måste berätta om en jättebra sak som min fina bloggvän Malin har kört igång med. Det är en utmaning som pågår hela februari månad som heter FebruariHjärtat.
Malin, som är en otrolig inspirationskälla till träning och hälsa, kommer skänka 1 kr för varje bild som taggas med #februarihjärtat till Hjärtebarnsfonden som hjälper barn med hjärtfel.  
Bilden lägger du upp efter varje konditionspass du gjort -träning för just hjärtat.

Är du med du också? 

Även jag kommer skänka 1 kr för varje bild jag själv lägger upp. Kontakta Malin om du också vill göra det: malin_n_lindstrom@hotmail.se 

Konditionsträning och träning för hjärtat behöver absolut inte bara vara löpning. Spinning, skidåkning, danspass, simning och gympa med mera är också träning för hjärtat.

Jag fick till ett härligt skidpass igår. Kanske var det mitt sista innan loppet på lördag eftersom jag idag mår lite konstigt och väljer att vila...

KRAM

Ps: Jag har fått äran att ge er som läser min blogg 15% rabatt hos Nillas Handelsbod. Uppge koden emilias i kassan!



söndag 2 februari 2014

en riktigt härlig vinterdag

Vi har haft en mysig vinterdag hos sambons syster med familj.
Pulkaåkning, snögubbsbygge och våffelkalas när vi kom in sen. 


I trädgården hemma hos dom står världens finast orangeri. Lika fint i vinterskrud som på sommaren.
Titta in på Villas Hagas blogg här.


Full fart i backen. Ner och upp och ner och upp igen. Oj vad det gick!


Min fina sambo som verkligen gick in för det här med snögubbe-bygget :)


Och ni ser hur fin den blev. Stora tjejen A tyckte snögubben behövde en kompis så vi fick allt göra en till! Vi hann precis innan våfflorna var klara inne, mums så gott!


Även minstingen V vaknade och fick följa med in och äta. Så fina tjejer de där tre!


Ja, en riktig härlig vinterdag fick vi. Tack!

Lite mindre härligt är det att det börjat töa, inte alls bra inför nästa helg... Håller tummarna hårt för att minusgraderna kommer tillbaka, det blir som allra bäst skidåkning då!

KRAM

lördag 1 februari 2014

om en väldigt god club sandwich

Hej och mysig lördag på er! 
Tittar ni på Mästerkocken? Blev lite inspirerad av onsdagens program så idag fick det bli en alldeles egen Club Sandwich. Och jösses vad god den blev, om jag får säga det själv!? Tror Mannerström skulle ääälskat den, hihi ;) 
Fick till och med till en hemmagjord majonnäs.


Ungestekt saftig kyckling, bacon, hemmagjord majonnäs med lite curry i, tomat, avokado och sallad mellan smörstekt bröd. Och lite ugnsrostad potatis vid sidan om. Gott gott!

Ibland får man bara strunta i allt vad kalorier heter och bara ÄTA

Nu laddar vi för Mellon!
KRAM