söndag 25 juli 2010

Focaccia in my heart

Bakade ju bröd igår, focaccia :)
Det är verkligen ett av mina favoritbröd och har varit det ända sen pappa bakade det när jag bodde hemma...
Använde Leilas grundrecept och strödde på fetaost, färsk timjan, flingsalt och olivolja.
MUMS!!

Focaccia, 2 bröd:
25 g jäst
3 dl ljummet vatten
½ dl olivolja
1 msk flingsalt
2 msk honung
7-8 dl vetemjöl

Blanda ut jästen med vatten, olja, honung och salt. Rör i lite mjöl i taget och knåda degen i ca 5 minuter. Jäs degen under bakduk i ungefär 45 minuter.
Knåda degen på mjölat bakbord och dela den sedan i två delar. Forma två runda kakor och låt jäsa på en plåt med olivolja och flingsalt i botten i ca 20 minuter.
Strö på valfri topping och grädda brödet i 225 grader i ca 10 minuter.

Perfekt till ostbrickan eller på buffébordet!

4 kommentarer:

Marica sa...

Vill smaka ju :)
KramKram

Emilias sa...

Kom hit :) det finns massa kvar!
Puss <3

MIN LYCKA ♥ sa...

Ser supergott ut!

MIN LYCKA ♥ sa...

Ser supergott ut!