Lyxade till den första semesterfrukosten med lite nybakat.
Övertalade sambon att gå ifrån havregrynsgröten som vi alltid, och då menar jag alltid, äter.
Mitt argument var att bröden innehöll precis lika mycket kolhydrater som gröten. Och betydligt med protein. De argumenten funkade!
Och himla goda blev dom. Mitt eget hittepå-recept såg ut ungefär såhär:
1 dl fiberhavregryn, 1 dl dinkelmjöl, 25 g smält smör, 1 tsk bakpulver, lite solroskärnor, lite linfrön, ½ tsk salt, ca 4 msk kvarg och 1 ägg.
Rör ihop de torra ingredienserna och blanda sen i de blöta till smet. Lite halvkladdig sådär. Forma till bullar och grädda i 225 grader i ca 12 minuter.
Ät precis nygjorda!
Ibland måste man faktiskt gå ifrån sin standardfrukost. Och till o med sambon tyckte det blev lyckat idag ;)
Ha en fin fredag! Jag laddar upp för lite löpning.
KRAM
5 kommentarer:
Mumma! Här var det längesedan jag bakade nått... borde kanske passa på i dag då regnet öser ner... Men klurar mer på att ge mig ut å löpa lite i regnet, är så härligt för mig som allergiker att slippa pollen då. Önskar dig en fortsatt fin helg <3 KRAM
Mumma! Här var det längesedan jag bakade nått... borde kanske passa på i dag då regnet öser ner... Men klurar mer på att ge mig ut å löpa lite i regnet, är så härligt för mig som allergiker att slippa pollen då. Önskar dig en fortsatt fin helg <3 KRAM
Mumma! Här var det längesedan jag bakade nått... borde kanske passa på i dag då regnet öser ner... Men klurar mer på att ge mig ut å löpa lite i regnet, är så härligt för mig som allergiker att slippa pollen då. Önskar dig en fortsatt fin helg <3 KRAM
Mumma! Här var det längesedan jag bakade nått... borde kanske passa på i dag då regnet öser ner... Men klurar mer på att ge mig ut å löpa lite i regnet, är så härligt för mig som allergiker att slippa pollen då. Önskar dig en fortsatt fin helg <3 KRAM
Lät väldigt goda!!! De får jag testa nån dag:-)
Njut av din semester nu!
Kram Anna
Skicka en kommentar