Bakade en jättesmarrig morotskaka igår, ni måste prova :)
2 ägg
1½ dl strösocker
3 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 msk malen kanel
1 dl flytande fett
3 dl finrivna morötter
Glasyr:
1 dl creme fraiche
2 dl florsocker
2 tsk rivet citronskal
Smörj och bröa en hålform. Vispa ägg och socker pösigt, tillsätt mjöl, bakpulver, kanel och fett. Rör ihop och tillsätt tillsist morötterna. Grädda i 30-35 min i 175 grader i nedre delen av ugnen. Blanda ihop ingredienserna till garneringen under tiden. Bred över kakan när den har svalnat.
Gott och fettsnålt!
1 kommentar:
Å låter mummsigt! Jag har allt utom morötter hemma men det måste man ha i kan jag tro ;-) Får handla och baka det imorgon,, kraaaam
Skicka en kommentar