söndag 20 april 2014

om att räkna kalorier ett tag

Vilken underbar påskhelg vi har. Det här vädret alltså, en alldeles ljuvlig försmak av sommaren. 
Idag är det dessutom världens bästa sambos födelsedag och det har vi klart firat!! 
GRATTIS älskling!

Igår blev äntligen det där cykelpasset av. 3 mil i perfekt cykelväder. Det gick riktigt bra. Men tur säger jag bara att ett par cykelbyxor är på väg hem i brevlådan. Aj aj i rumpan!!

Nu till något annat...
Min sambo har under någon månad tillbaka haft en pt-online där han fått hjälp med kostscheman (ja, träningsscheman med såklart). Han har bla annat provat sin första deff för att sedan övergå att äta mer +- 0 med anpassad träning därefter. Kalorier har räknats och mat har vägts. 
Jag har verkligen förundras över hur mycket mat han har ätit, även om man legat på underskott. Ren, vanlig mat, inga konstigheter alls egentligen. Mycket protein (såklart), relativt mycket kolhydrater och ganska lite fett (som främst kommer från fet fisk, avokado och jordnötssmör).


Nu har jag blivit lite nyfiken. Hur mycket mat behöver jag för att ligga på +-0? Att veta det i kalorier är en sak men att veta hur mycket mat det verkligen är på tallriken är en annan. Därför ska jag från och med imorgon räkna kalorierna jag med, i alla fall i en vecka. Detta för att få en uppfattning av hur portionerna bör se ut och hur mycket mat det verkligen är. 
Jag kommer äta ca 30% protein, 50% kolhyrater och 20% fett.

Jag ska ungefär äta 2300 kalorier och kommer därför lägga mig där eller strax under. Eftersom jag tränar som jag gör och bränner en del av de kalorierna där blir det i verkligheten att jag ligger på ett visst underskott. 
Tänkte använda appen Lifesum för att få en översikt på vad jag äter. Här kan man lägga in alla livsmedel och hur mycket man äter av varje så räknar den ut kalorimängden automatiskt.

Det blir spännande det här. Tänkte jag skulle lägga upp några dagars kostscheman här så ni får se :)
Tror man kan få mycket med sig bara av att göra detta i en vecka!

Hoppas ni har och har haft en fantastisk påskhelg!
KRAM


1 kommentar:

Anonym sa...

Tänk att 2 av världens bästa människor fyller år på samma dag, din R och vår älskade Kajsa fyller 15 år idag.
Vi har varit i stugan i Bohuslän o bara njutit av sol o värme.
Påskkramar från Marie i Skara:)