onsdag 22 februari 2012

Mellanmålskakor, mmm!

I helgen bakade jag mellanmålskakor efter Pt-Fias recept. Äntligen. Frågade mig direkt varför jag inte gjort det tidigare, så goda blev dom! Det var inte särskilt krångligt heller.

Mal ca 3 dl naturella nötter (jag använde paranötter, casewy nötter, hasselnötter och mandlar) till en grynig massa. Använde matberedare/mixer. Blanda i 4 msk smält smör och 2 ägg eller 3 äggvitor (jag använde hela ägg). Sen är det bara att låta fantasin flöda. Jag delade på smeten i två skålar, i den ena rev jag ner 1 äpple och kryddade med mycket kanel och ingefära. I den andra hällde jag i lagom mängd blåbär, en mosad banan och kryddade med mycket kanel och ingefära.
Grädda i 175 grader i 10-12 minuter, de blir mjuka i konsistensen.

Gott, nyttigt och mättsamt blev det. Jag äter en kaka på förmiddagen tillsammans med ett glas mjölk. Det klarar jag mig bra på!
Prova vetja!

3 kommentarer:

fina frun sa...

De får jag prova att baka någon gång :)

Hemtrevligt hos Johanna sa...

De ser smarriga ut och verkar mättande. Synd bara att jag är allergisk mot nötter. :( Och madel med egentligen, men det struntade jag blankt i igår och njöt av två semlor. En på jobbet och en hemma. Lyx.

Smart att speja korgarna så där. Kanske ska ta och göra det med mina också...nån gång, det kan också ta ordentligt med tid innan jag får tummen ur ibland. :)

Kram på dig,

Johanna

Sara, mamma till Charlie sa...

oh, detta ska testas i helgen!! Låter supergott :) Älskar allt med nötter, och nyttigt är ju bra :)

Kram och fortsätt krya på dig!