tisdag 7 februari 2012

På vardagsrumsbordet

vardagsrumsbordet just nu står den här fina orkideen som jag fick när jag tog examen. Jag är himla dålig på orkideer men jag har gett mig tusan på att jag sa få den att blomma om. Heja mig!
Kan ni inte dela mer er av era bästa orkidee tips?

Vi funderar i övrigt på att lämna in vårt bord lackering, vitt och fint vill vi ha det i så fall. Men det krävs lite mer fundering tror jag... Stor beslut ändå. 

Lång tisdag, jobb och studiebesök på en förskola i stan. Vi ska fullkomligt sörpla inspiration till att skapa precis den miljön vi vill ha det när vi flyttar in i våra alldeles nya lokaler i april!

6 kommentarer:

Madeleine Berglund sa...

Hej!

Vad härligt med studiebesök! :) Hoppas det inspirerar massor.

Vad flitiga ni är med träningen. Heja er!

Nej, Christer tränar inte. Vi simmar tillsammans ibland dock. :)

Det är så himla fint med orkider, dessvärre klarar jag aldrig av dom. Det går liksom aldrig. Typiskt. Man kanske skulle göra ett försök till.

ikväll ska jag till maxi och handla, tjohoo! haha.

kram madeleine :)

Villa Carl Larsson sa...

Orkideér är bland de finaste blommor som finns. Hyffsat lättskötta också. Lite jobbiga att vattna bara kan jag tycka eftersom de inte ska stå i vatten och man måste ta ut krukan och härja hehe.

Jag förstår att det känns roligt och spännande att börja jobba i nya lokaler. Super. Jag hoppas vår son får en plats där.

Kram Josefin

Jannie sa...

Bästa orkidee tips?Hm...
Jag gömmer undan dem när de på ena toan när de inte blommar o självklart glömmer jag då lätt att vattna dem.Dvs det blir 1-2 ggr i månaden.Men helt ärligt.Så blommar de som fasiken!
KRAM på dig o tack för heja ropen!
Det gick bra idag med!

Kia sa...

Jag läste på en blogg att hon hade fått tipset att ha den stående i vatten och byta ut en gång i veckan. Prova med min halvdöda och ganska omgående börja det växa nya blad så på min funka det! : )

Kram Kia

Vikeskärs hem och ting sa...

Jag har hört lite olika med orkider, en del gör som föregående låter den stå i vatten. En del "glömmer" bort dem. Peters mamma har massor som blommor flera ggr/ år och hon vattnar dem mycket sparsamt. 1 gång i månaden vilket jag med gör.
Lycka till, dem är inte svåra.
Kram

Anonym sa...

En av mina orkideer har blommat nästan oavbrutet i flera år utan att jag gör något särskilt. Den får en liten skvätt vatten varje vecka, en halv kopp ungefär, det är allt :) Otroooligt!

Såg att jag missat att Rikard har namnsdag. Får jag be om en grattishälsning, en dag för sent? Bättre sent än aldrig, heter det ju.

Kramar!
MM