tisdag 20 mars 2012

En deg på jäsning...

...en bulldeg på jäsning alltså, inget annat! ;)

Jag kan inte låta bli att fascineras över degar, degar som jäser. Den kemiska processen som sker där i är häftig. Tänk att det bara är att blanda olika mjöl, vätska, jäst och något litet sött, vips börjar den växa, ja, ganska häftigt är det!

Bullarna som bakas igår är till min farmor, de ska smaskas på hennes 70 års kalas på söndag. Hälften vaniljbullar och hälften kanelbullar med hackade hasselnötter i.
Men såklart slank det ner någon nybakad när de kom ut ur ungen, sånt kan man ju bara inte låta bli... 

5 kommentarer:

Pyttianna sa...

Ååååå.. vad gott. Nybakade bullar är ju super gott! :)

Kram kram

Maria - Villa Krutbruket sa...

Nej, sånt går verkligen inte att låta bli :)
Nybakta bullar är nog det godaste i världen!!

Hoppas du får en fin dag! Kramar från mig

Villa Carl Larsson sa...

Nä inget slår nybakta bullar med mjölk :) Mums!

Jag hänger med på bloggträffen. Det är den 5:e maj va för nu har jag tagit ledigt från jobbet. Kul!! :)

Kram Josefin

Snäckskalsdalen. sa...

Då är vi lika fascinerade för jag undrar för mig själv varenda gång, vad var det vi fick lära oss i kemin? Och vad är det som händer? Helt fantastiskt och så känner man sig så rik när man bakat!
Kram

Maria - Villa Krutbruket sa...

Hallå!

Vi har haft en väldigt bra dag. Det var tänkt att jag skulle ha träffat en kompis på Marieberg för lite shopping och en fika. Men hon hörde av sig på förmiddagen att hon var fortfarande hängig och förkyld så vi sköt upp vår date.
Jag åkte istället till Blomsterlandet och inhandlade lite nytt till köksfönstren. Både krukor och blommor.

Hur har du haft det idag?

Josefin blir med den 5 maj. Super skoj!! Hon kanske har skrivit till dig också.

Har du provsmakat bullarna nåt? ;)

Ha en go kväll! Kram kram!