måndag 8 juli 2013

intervaller i slalombacken

I vår lilla stad finns en slalombacke. Vi har länge klurat på att springa intervaller där men det har inte blivit av. Förrens förra veckan... Svårt att veta hur man skulle lägga upp det när man aldrig sprungit såna typer av backintervaller innan. Vi resonerade länge och kom fram till att springa upp 2 gånger och halva backen 3 gånger borde vara lagom...


Och jösses. Det var knappt kul, haha. Att springa hela vägen upp var omöjligt. Men upp kom vi, lite smått sådär halvdöda. Två gånger. Även tre ruscher upp för halva orkades med. Knappt. Sen var vi heeelt slut.

Tur att utsikten på vägen ner var så fin, ut över hela staden.


Man kan väl säga att det var en härlig utmaning. Som jag inte är jättesugen på att göra igen ;) Fast känner jag mig själv så blir det nog snart igen ändå. Måste ju se om jag kan förbättra tiderna lite.

Andra ruschen uppför hela backen startade sambon 40 sekunder efter mig. Målet var att han inte skulle hinna i fatt. Men det gjorde han, mot slutet. Nästa gång ska han banne mig inte komma förbi! Bara det är ju något att försöka slå!

Och känslan av att man på ungefär 15 minuter aktiv tid har förbränt ungefär lika många kalorier som på 1 mils löpning är inte fy skam den heller!

Det kanske inte var ett så tokigt pass ändå ;)

KRAM

5 kommentarer:

Kia sa...

Det är bara på det igen! : )
Bra kämpat! Visst att man är spyfärdig under tiden men det är så skönt efter.

Ha en toppen vecka!
Kram Kia

FruNeroLindström sa...

Härligt jobbat, och vilken "kul" utmaning.
Hur länge jobbar du till nu?
Men låter som ni haft en riktigt skön helg som laddat batterierna.
Nä, än ger inte beisen några känningar på att vilja komma. Men efter denna veckan ska förhoppningsvis de sista projekten vara klara så sen kan den få titta ut när den vill.

Ha en skön Tisdag, Kram

Linda sa...

Ha, ha! Ni är ju galna men jag gillar det. Älskar folk som utmanar sig själva fysiskt. Synd bara att jag inte är en av dom.

Kram Linda

Anonym sa...

lovit!!!!!!! Nu blev jag nästa lite sugen på en backträning!!!:)) Men var det inte högt gräs?? kram

baraetthem sa...

Heja ni!! Ser precis ut som backen i min stad som jag gått till ibland;) Min kick´n box grupp som jag går i under vintern är alltid där när utesäsongen börjar, varje onsdag och söndag är det backträning 1 h!!!! Helt galet och den blodsmaken har jag hört inte är och leka med. Jag har inte varit med än men borde kanske för som du säger, effektiv träning ju;)

Ha en fin onsdag vännen!
Kram kram