onsdag 10 juli 2013

overnight oatmeal och hustankar

Eftersom jag började tidigt imorse förberedde jag frukosten redan igår kväll. Kokade ett par ägg och blandade ihop en tallrik overnight oatmeal. Övernattad gröt ;) Som äts kall.

Jag blandade ihop, fiberhavregryn, råggryn, kokosflingor, linfrö, salt och vaniljpulver till en härlig blandning direkt i tallriken. Rörde i 1,5 dl mjölk och 1 dl vatten. In i kylskåpet över natten så det sväller. 

Sen är det bara att plocka fram på morgonen. Med en liten klick ekologisk jordgubbssylt på fick det bli. Inte så tokigt!

Nu i sommartid är förskolorna i stan sammanslagna. Idag var vi mycket personal på få barn så jag åkte bort till "min" förskola och grejade lite. Passade på att kolla över landen ute på gården. Och titta vilka godheter jag hittade där. 

Nästan en hel kopp vita smultron, sockerärtor och dill. Sockerärtorna åt jag precis som dom var. Dillen tänkte jag göra dillpesto på och smultronen kommer avnjutas med lite gräddmjölk. 


Nu på sommaren önskar jag ännu mer att vi hade hus. Ett hus med en egen liten trädgård. Att bara kunna öppna dörren och gå ut, barfota i gräset. Det vore helt underbart. Att kunna odla på ett helt annat sätt än vad man kan med balkong. 
Vi har ju en liten dröm om att någon dag bygga hus. Men för att "prova" på huslivet först kan vi tänka oss radhus. Inbillar mig att man lättare vet vad man vill när man väl ska bygga hus, om man bott i något mellanting först. Dessutom får man ju prova på det här med att ha trädgård med. Hur kul tycker man egentligen att det är?! ;)

Men var sak har sin tid. Just nu trivs vi väldigt bra där vi bor nu. Även om jag den här årstiden längtar ut ibland!

Tur att vi har vår balkong i alla fall. Det blir verkligen ett extra rum den här årstiden. Ikväll ska jag skörda tomaterna som växer därute :) 

Men innan det lite fix här hemma och ett rygg/bröst/axlar/core pass på gymmet!

KRAM

1 kommentar:

Snäckskalsdalen. sa...

Det är onekligen trevligt med sitt egna hus, men det går åt mycket tid att ta hand om allt. Och börjar man med trädgård och tycker det är roligt, ja, då är man fast. Och tycker man inte det är så kul, så blir det ett tvång. Så trivs man som man har det, så...ingen brådska!
Kram