torsdag 15 augusti 2013

om att dokumentera sin träning

När jag i januari bestämde mig för att satsa mer fokuserat på träningen var ett mål i sig att börja dokumentera min träning. Det har jag gjort. Och här ser ni. Hela min träningsdagbok det senaste halvåret. Vartenda set och varenda vikt står med. Även min löppass.
Blocket har åkt fram och tillbaka i väskan och är minst sagt sliten i kanterna.


Men nu har jag uppdaterat mig lite... (Min sambo tycker nog egentligen jag ska göra som honom, skriva ner allt i ett tjusigt excel-dokument på datorn. Men jag har provat, och nej, det är inget för mig) En rosa fin träningsdagbok från Fitnessguru är mer min grej. Lite sådär smålycklig är jag över den. Tänk att ett block kan ge en mer motivation till träning. För så känns det.


Att dokumentera min träning har verkligen hjälpt mig att gå framåt. Att veta vad jag gjorde sist. Att kunna kolla tillbaka och utvärdera. Fundera över vad som varit bra och inte. Men framför allt, för att se sina resultat. Svart och vitt. Ett vanligt block funkar utmärkt. Men nu kör vi lyxvarianten!

Jag bestämde mig för att förkylningen nu fick vara över. Idag fick det bli ett löppass. Med tanke på att jag mer eller mindre vilat nästan fyra veckor från löpning (semester och sen förkylning) fick det förvånansvärt bra. Och än så länge ligger jag bara ett pass back på grund av förkylningen. Det känns okej!

Fredag imorgon, jaa!
KRAM

3 kommentarer:

Pyttianna sa...

Så fina dokumenationsböcker! ;)
Min sambo är likadan, elektroniska dokument hit och dit. hahah... ;)

Jag ska läsa till Medicinsk sekreterare. Ska bli himla roligt faktiskt! :)

Kram!

FruNeroLindström sa...

Så snyggt!! Jag har en som jag fått via prenumeration och de är kanon. Ska plocka fram min sen igen.
Man har inte återkoll hos barnmorskan förrän ca 2 mån efter. Så med löpningen får jag snällt vänta till efter det. Finns risk för framfall annars om man drar igång för tidigt med det, livmodern måste dra ihop sig och "sätta sig på plats" först.
Samma kan ske om man tar i för tungt.
Men sen så tar jag det lugnt med styrkan med för att träna upp de inre magmusklerna först igen, och för att de yttre ska gå ihop sig, de delar sig när magen växer. Och utan bra magstöd blir ju tekniken kass.

Åh, hade varit jättekul, men får snällt hålla ögonen öppna och hoppas de kommer häråt:) Jag är ju annars en smidig nattgäst, men Ebba är inte alltid lika tyst ;)

Ha en riktigt mysig fredag. Kram Malin

Therese sa...

Du inspirerar!!!!
Började bokföra min löpning i slutet av maj, och som du skriver, skoj att se hur tider förändras och upplägg på träning över tid, samt antal kilometrar osv. Peppar som bara den.
Efter älgjakten så tänker jag försöka ta mig till gymmet å då kommer definitivt även det att dokumenteras.

Ha en fin fredag och helg!

Läser från telefonen då jag lägger barnen, därav dåligt med kommentarer från mig, men följer din träning med stort intresse!

KRAM