söndag 22 september 2013

osockrad äppelkompott med kanel

Vart tog det soliga höstvädret vägen? Vaknade till regn och rusk idag.
Men ska försöka ta mig ut på en löptur ändå, bara det passet som saknas den här veckan. Det tar emot lite att komma ut idag men det är ju himla skönt efteråt!

 Igår fick jag lite energi till att greja i köket. En energi jag verkligen har saknat. Jag älskar att baka, laga mat och greja men min energi till detta det senaste har varit som bortblåst. Igår fick jag tummen ur. 
Förra helgen fick vi massa äpplen av sambons syster. De fick bli till en smarrig äppelkompott med kanel.


Jag skalade, kärnade ur och delade äpplena i bitar. Kokade dom tillsammans med kanel och lite vatten tills de blev mjuka, ca 15 minuter. Sedan mosade jag de lite med en träslev innan jag hällde upp kompotten på en glasburk så det fick svalna.

Tänkte sockra kompotten lite men när jag smakade av den kände jag att det inte behövdes. Så nu har vi jättegod, osockrad och lite syrlig äppelkompott att ha på morgongröten. Samrrigt!

Ha en fin söndag!

KRAM

2 kommentarer:

FruNeroLindström sa...

Så gott. Har gjort liknande som Stella ätit som kräm till kvällsmat, gott gott.
Ja, ibland är det så segt att gr sig iväg. Men nöjd blir man efteråt. Älskar också höstens höga härliga luft.

Ja, kroppen som motstånd är perfekt nu när bål och bäcken ska byggas upp igen.
Tänkte jag skulle försöka fåtill något "form-test" som jag sedan gör en gång i månaden. Så man ser att man blir starkare och starkare på ett tävlingsinrikt vis mot sig själv.

Hoppas helgen varit super annars så du får en härlig start på veckan. Kram

Therese sa...

Lät supersmarrigt! Har just rört ihop hackat äpple, kanel och kvarg som jag tänkte mumsa till fm kaffet. Mitt nästa mål är att tänka mer på vad jag stoppar i mig nämligen, då det är min svaga punkt... KRAM KRAM och en fin vecka önskar jag dig!