torsdag 24 oktober 2013

kladdkaka och tankar om balansbordet

Nej, ingen träning idag heller. Det går i ett på jobbet och jag är helt slut när jag kommer hem... Lika bra att fortsätta vila!

Frågade sambon om vi inte skulle baka en kladdkaka ikväll. Han var inte sen att hålla med "ja nu är det ju ändå kört den här veckan" sa han och skrattade. Han syftade på att inte ett enda träningspass ju blivit gjort och att vi lika gärna kunde äta lite sötsaker då.

Även om min kära sambo skämtade när han sa detta vill jag ändå ta upp ämnet. Jag tror nämligen att många tänker så. Att "äh, jag kan gärna fortsätta synda". Sluta upp med dom tankarna tycker jag! 
I somras var jag på föreläsning med Mårten Nylén, ni vet han i Biggest Loser?
Han pratade om balansbordet, varje ben på bordet symboliserade en sak; träning, kost, vila och mental balans (stress). Av olika anledningar kan något av benen gå av men bordet står ju fortfarande, om än vingligt. 


Just nu funkar inte träningen för mig. Men jag kan fortfarande hålla kosten, vilan och min mentala balans i schack. Skulle däremot något annat av benen gå av blir det svårt för bordet att stå...
Hänger ni med hur han menade?
Väldigt klokt tycker jag och något de flesta bör tänka på!

Men ikväll, ja då blir det kladdkaka och grädde. För så får det vara ibland. Och det är helt okej!

KRAM

5 kommentarer:

Ida sa...

Bra att du stannade hemma Emilia, vi får köra ett redigt pass imorgon istället. :)
Så sanna ord du skriver, balansen är så viktig! Det är då man inte får ångest av att man har ätit kladdkaka och grädde till exempel :) Tummen upp till dig! <3 Kram

FruNeroLindström sa...

Ja, den där balansen är tyvärr svår att finna många gånger. Allt eller inget är tyvärr vad måna kör. Råkar de sen då falla för frestelsen så adress allt och de kan lika väl ge upp :/

Hoppas verkligen ni piggar på er snart, men lite som R sa. Har ni nu vilat så många dagar så kan ni likaväl vila en extra för säkerhetsskull ;)

Ja, att stanna upp och verkligen låta Stella styra är underbart, det finns så mycket att utforska för henne nu och man ser hur hon tar varje sten som en egen unik ;) vi har mycket att lära av de små i vårt stressiga samhälle!
Kramar

Kia sa...

Det var en bra liknelse!
Krya på dig och ha en toppen helg!

Kram Kia

Therese sa...

Håller helt med! I går njöt jag av chips å dipp, ett medvetet val, medan jag idag var ute å löptränade, det gäller att få balans å vara medveten över sina val, inget är förbjudet, då blir det jobbigt, iaf för mig! Trevlig helg! KRAM

baraetthem sa...

Vad klokt och förståndigt att tänka så med balansen. Det blir ju ofta att man går all in åt ett håll som du säger. Men bra om man har det tänket i bakhuvudet så får man ändå lyxa till men godsaker någon gång ibland.
(men ska erkänna att jag nuförtiden går helt all in på det här med godsaker..haha)
Kram fredrika