lördag 26 oktober 2013

laxpasta med räkor

Att vara hemma en skön helgkväll är bland det bästa jag vet. Tända ljus, laga god mat och krypa upp i soffan tillsammans med min R, så himla mysigt.
Idag fick jag dock dela sambon med en hockeymatch. Inte fullt lika mysigt med det får väl duga. Medan han satt, tjoande o ropande, i soffan lagade jag lite mat.


Ibland är jag sådär ordentlig när jag lagar mat. Ni vet, hackar upp alla saker i förväg. Lägger i olika skålar. Diskar undan under tiden. Idag var en sån dag. Laxpasta med räkor stod på menyn.
Lax, räkor, vitlök, lök, paprika, chili, sockerärtor och citron. Mums blev det!


Medan såsen puttrade ihop kom jag på att jag kunde göra några parmesanchips. Så lätt och så gott. Förstår inte varför inte jag gjort det innan.

Riv osten fint. Blanda med svartpeppar och lite torkad timjan. Klicka ut på plåten och in i ungen på 200 grader i ca 5 minuter. Låt svalna. 


Det blev en riktigt god lördagsmiddag. 

Finhacka lök och vitlök. Stek mjuka i lite smör och blanda i hackad paprika och lite hackad chili. Spä med grädde/mjölk. Pressa i en halv citron och riv i dess skal, ½ hönsbuljong träning och lite svartpeppar. Låt puttra ihop. Lägg i lie hackade sockerärtor. Ha på slutet i laxfilé i bitar och allra sist räkorna. Servera med nykokt pasta.

Hoppas ni har en fin lördagskväll!
KRAM

Inga kommentarer: