söndag 9 juni 2013

en ny sorts pannkaka

Känner ni ibland att ni bara äter samma sorts rätter hela tiden?
Jag är i en sån period just nu. Så provade något nytt idag. 
Pannkakor av olika slag kan aldrig gå fel i det här hemmet. Vi äter någon form av pannkaka minst två gånger i veckan. Så så mycket variation blev det inte ändå, haha. Men en ny sorts pannkaka minsann.


En härlig fluffig ugnspannkaka med andra ord. Använde receptet nedan som jag sedan modifierade en gnutta. Har väldigt svårt att hålla mig till recept rakt av ;) 

Bytta i alla fall ut vetemjölet mot mandelmjöl och använde stevia istället för strösocker. Annars så gjorde jag som det stod. Hallon, banan och kesellagrädde på.

Kesellagrädde: vispa grädden löst. Blanda i kesellan. Ungefär lila delar grädde som kesella.


Gott, mättande och proteinrikt. Precis så som jag vill ha det!

Nu laddar vi för måndag efter fyra dagar ledig.

KRAM

5 kommentarer:

Kia sa...

Jag gillar pannkaka! Vi fick det till lunch igår ute på havet. :)

Styrkeövningen du visa brukar jag göra hemma, hänger i köksbordet. Tager vad man haver!

Tjejvättern är 10 mil om de inte har ändrat tillbaka. ? De hade dragit om sträckan lagom tills jag skulle cykla. Tack för det!

Ha en toppen vecka.
Kram Kia

Karin sa...

Är pannkakstokig även jag, älskar verkligen pannkakor. Men blir många klassiska varianter här som amerikanska eller vanlig ugnspannkaka... Läser ju så många trevliga recept på bloggar men känns krångligt att få tag på alla ingredienser här i Kina. Får vänta till hösten 2014:)
Kram

FruNeroLindström sa...

Jag är ju lika dålig jag på att kommentera just nu. Dagarna bara rusar iväg.
Haha, tänk så olika. Här äts det pannkakor typ två gånger om året istället. Tycker de är så tråkiga att steka, så detta måste vi ju testa :)
Härliga träningspass du fått till i veckan. Ute kan man köra mycket styrka med kroppen som motstånd. Är ju konceptet på min mamma-träning. Alla kan och helt gratis :)
Ja du, nu är faktiskt träningen lite lugnare. Krävs mer vila och återhämtning för höfter och ljumskar har jag börjat känna. Men försöker hinna få till 2 kondition-styrkepass iallafall och så promenader och aktiv vardag på det.
Så är nöjd med det som går nu och får väl inse att kroppen min är grym som orkar så mycket ändå ;)

Ha en riktigt härlig start på veckan. Kram Malin

sara sa...

lät jättegott. ska prova din version =)

Hemtrevligt hos Johanna sa...

Två gånger i veckan, det va ofta det. :) Fast pannkakor är ju i och för sig väldigt gott! Vi åt det i veckan också, fast på "vanligt sätt", med keso och bär till och andreas med falukorv (!) OCH hallonsylt (!). Jättekonstigt tycker jag men han gillart!

Ja, Rådhuset är mysigt! För mig funkar det efter halv sju också, Andreas tränar och Marley ska hålla min svärmor sällskap så jag är ändå själv hela kvällen. Men hör av dig när du vet! Jag mailar dig mitt nummer så blir det lite lättare att bestämma. :)

Kramar Johanna