tisdag 24 januari 2012

Om att sälja, eller inte sälja

En del av mig längtar väldigt mycket efter att bo i hus. Vore så härligt med ett eget hus, trägård, massa rum att inreda och allt det där. När lägenheterna i våra hus säljs för skyhöga priser funderar man ännu mer, borde vi sälja? 

Älskar vår lägenhet
För ungefär 2,5 år sedan köpt vi vår lägenhet för 560 000, vi tyckte då vi fick lägenheten till ett ganska bra pris, särskilt med tanke på att räntorna var så låga då och att många passade på att låna pengar. De lägenheterna som sålts de senaste året här har sålts för betydligt mer!! Och då är de inte ens i samma skick som vår...

Nej, vi kommer nog inte sälja, inte nu. Jag vill ju tro att detta kommer att hålla i sig... Men man vet ju aldrig. Klart man funderar! Men vi bor ju så himla bra här!!

Eller kanske ett hus med perfekt läge när mitt nya jobb? ;)

Faaast, vi är ju sugna på att bygga hus. Någon dag. När vi känner oss redo!

9 kommentarer:

Gaymasen sa...

Hus är ju alltid hus, men så länge man trivs är väl det viktiga. Jag vill bo i hus någon dag, tror jag. Fast det är mycket jobb. Kan tänka mig en väldigt stor lägenhet annars. :-)

Anonym sa...

GRATTIS TILL NYA JOBBET !!!!!!!:-)
Kul med hus men lovar att det finns att göra hela tiden, vore skönt med lägenhet ibland.
Sen är det ju skillnad om huset är nytt men lovar hört att det blir jobb iaf.
Vi har ju renoverat i flera år nu så jag vet att det är mycket att göra när man vill att det ska vara perfekt.
Har nu fikat lite ska äta om en stund sedan dags till jobbet i kväll.
Kram Marie i Skara:-)

Kia sa...

Finns för och nackdelar med båda! Bor ni bra och trivs så har ni ju inte bråttom. Tids nog kommer ni ha att göra med hus. : )

Ha en toppen dag!
Kram Kia

Snäckskalsdalen. sa...

Fundera på hur ni vill ha det. Själv har jag aldrig varken funderat eller tänkt efter, men det där beror ju på vad för slags människa man är, det vet man nog bäst själv.

Det enda är väl att huspriserna har gått ner nu. Hur det är med bostadsrätter vet jag inte. Och hur det ligger till på byggmarknaden vet jag inte heller, men undrar om det inte stagnerat en aning....då kanske man får bra priser.

Men det allra viktigaste är nog att veta var man vill bo och hur man vill bo och när man är ung ska man kanske "rasa" av sig lite först......resa och göra sånt där som kanske blir mindre utrymme för framöver.

Finns mycket att ta med i beräkningarna. Men trivs man och bor så fint som ni gör då är det ju ingen ko på isen (som svärmor alltid sa)!!!!

KRamar

vi i villa ville kulla sa...

Måste få grattulera till ditt nya jobb!!!Va kul!!!!Jättefin lgh ni har tycker om erat golv!!!
Kramar Lotta

Pyttianna sa...

Shit vilket hus, det hade inte varit fel alls. Det viktigaste är att de känns bra där man bor. :)

Kram kram

Sara, mamma till Charlie sa...

Ååh, vi vill så gärna flytta till större. Skulle klara oss ganska länge i en trea, men drömmen är ju en fyra med bra läge, ett radhus eller en liten villa :) Galna priser här uppe bara, så det dröjer nog en stund till. Men Charlie blir nog glad för eget rum så småningom :)
Er lägenhet ser jättefin ut :)

Kram!

Therese sa...

Hus är underbart att ha, men man ska inte hasta, vi köpte nog vårt utan att tänka så mycket, så nu får man laga efter läge, hade gärna haft ett större hus, gärna enplansvilla, eller ett riktigt gammalt hus... Så fortsätt drömma, priserna står sig nog på er lägenhet. KRAM

Anonym sa...

Gå efter magkänslan;=) börja med att fundera vad för hus ni vill ha, gå på visningar för skoj skull. Till slut hittar man nog " det där" man drömt. För oss tog det 3-4 år så man kan alltid kika o prata om det o slå till långt senare.
Vi har det toppen här och sätter oss i bilen till Miami beach nu;0) vilken underbart ställe att vara på semester, här finns allt o lite till!! KramMarika