onsdag 9 januari 2013

om att lära sig äta keso

Även om Thailand var underart, nej, mer än underbart, så är det faktiskt skönt att komma hem igen. Hem till vardag och rutiner. Till träning och mat. 
Nästa vecka börjar min nya träningsresa. Har satt upp träningsschema och mål för fyra veckor framåt. Sen blir det utvärdering och fortsättning. OCH om målen är uppnådda, belöning.

Är nästan klar med min mål. När jag är det så ska ni få veta!


Ett annat mål jag har är att lära mig äta keso ;) Vet inte vad det är som gör att jag har så svårt för det. Konsistensen kanske?! Men det är ju sjukt smidigt mellanmål och komplement till olika maträtter. Och dessutom ett väldigt proteinrikt livsmedel. Och protein behövs när man bygger muskler ;)

Hur äter du Din keso?
 Jag vill ha alla Era bästa tips!

KRAM

10 kommentarer:

Anonym sa...

När jag var viktväktare åt jag keso, samksatt med örtkryddor, till bakad potatis och något tilltugg som räkor, makrill eller tonfisk. Och så sallad förstås. Jättegott och enkelt. Bakade potatisen i micron. Det blev en hel måltid, inte bara ett mellanmål.

Kram
MM

Anonym sa...

Min kompis som är kesochef i Skövde tipsade om att ha keso i köttfärsen, lovar det är jätte gott.
Själv testade jag i pannkakssmeten, det funkade det med.
Men har fått lära mig äta keso oxå pga konsistensen som jag tyckte var speciell.
Ska nu åka till kss med grabben, äntligen fåttvtid på ortopeden med det skadade knät.
Kram Marie

Johanna sa...

Härligt att resan blev så bra och grattis till förlovningen igen!
Jag tyckte keso var lite smaklöst i början men nu älskar jag det. Jag äter det naturellt till bananpannkakor och omellet och liknande, med avokado och lite örtsalt, med frukter och/eller bär och krydda med t ex kanel, vanilj etc.

Hoppas du får en bra dag!

FruNeroLindström sa...

Min J klarar inte heller av keso i "rått" tillstånd.
Funkar dock i fläskpannakakan, kesogratängen och kesoplättarna. Men då är ju klumparna nedsmälta.

Jag äter det både på macka, i fil och till fruktsallad.
Är gott att röra ihop med det mesta, tex hackat ägg, räkor, dill, citronpeppar och så på en knäcke.

Vet inte hur kvarg och keso står sig mot varandra protein och innehållsmässigt, annars kanske du bara kan hoppa keson och köra kvarg istället?!?!
Ha en mysig Torsdag, kram Malin

Ekenäsliv sa...

Åh keso är ju supergott på mackan till skinan, rostbiffen. Eller om man vill ha lite "godismacka" på knäcke med skivad banan med kanel på:-)
Har haft keso i ugnspannkaka och den blir så mycket matigare då:-)
Tack, ska hälsa min skrutta;-)
Kram Anna

Maria - Villa Krutbruket sa...

Godmorgon fina!!

Jag skickar ett "hej" innan det är försent. Jag tror att slutet är här. Jag är magsjuk. Ah men fy f*n vad hemskt det är. Fast det går åt rätt håll iallafall. Är bättre tack och lov. Och håller alla tummar att S och M klarar sig. Micke är sjuk han med fast förkyld och feber.
Jag behöver kanske inte nämna att det är mer än segt just nu!!!!!!!! ;(

Hur mår du? Lika trött fortfarande?

Hoppas hoppas att du kan komma till Sofi.

Kram kram

Hemtrevligt hos Johanna sa...

Jag kan äta keso rakt upp och ner, med russin och solrosfrön, eller med avokado och örtsalt. Keso i lasange är också gott! Kanske ett lättare sätt att börja äta det om man har lite svårt för konsistensen.

Hoppas du mår bra,

kram Johanna

Anna sa...

Hej!

Jag gillar verkligen keso jag! Äter det gärna med lite avocado. Dock är alla kesomärken lite olika och den jag gillar bäst är Coops egna. Den är liksom krämigare än de andra!
Kram på re!

Anna sa...

Hej!

Jag gillar verkligen keso jag! Äter det gärna med lite avocado. Dock är alla kesomärken lite olika och den jag gillar bäst är Coops egna. Den är liksom krämigare än de andra!
Kram på re!

Anna sa...

Hej!

Jag gillar verkligen keso jag! Äter det gärna med lite avocado. Dock är alla kesomärken lite olika och den jag gillar bäst är Coops egna. Den är liksom krämigare än de andra!
Kram på re!