tisdag 21 maj 2013

vi går i massa tankar just nu

Vi går i massa tankar just nu. I förra veckan var en mäklare här hemma. I imorgon kommer en till. Vi vill veta lite vad vår lägenhet kan vara värd om vi skulle vilja sälja. Om vi kan göra något för att höja värdet.

Vi är ju lite sugna på hus. Det kan jag inte förneka. Samtidigt känns det bra att bo kvar här där vi faktiskt trivs, får plats och samtidigt kan spara lite pengar. Har ju hört att det är ganska dyrt med hus ;)


Vi funderar också på att renovera. Köket. Ska vi bo här i några år till skulle det vara jätteroligt!

Men vi funderar fortfarande. Fram och tillbaka och ut och in...

Mäklaren i förra veckan gav ett positivt besked i alla fall. På de fyra åren vi har bott här har vår lägenhet stigit några hundra tusen. Håller tummarna hårt att det håller i sig! Vi får se vad mäklaren som kommer imorgon säger...

Lång dag väntar för mig idag. Jobb och personalmöte. Sen tänkte jag ta mig en löptur hem. Känner att jag måste utnyttja tiden hem från jobbet för att få ihop mina pass utan stress den här veckan. Ibland får man pussla...

KRAM

7 kommentarer:

Linda sa...

Vad spännande att fundera och drömma. Det behöver inte vara så dyrt att bo i hus. Det beror precis på hur mycket lån ni måste ta. Vi betalar inte så mycket på själva huset i månaden men sen tillkommer såklart el, sophämtning m,m. Men det är värt varenda öre. :)

Kram Linda

Kia sa...

Att spåna lite är alltid kul! Sen är det ju bra att veta vad ni kan få om ni skulle råka hitta något som ni verkligen gillar.

Ha en toppen dag!
Kram Kia

FruNeroLindström sa...

Ja, att planera, fundera och spåna är viktigt. Speciellt när det handlar om mycket pengar och stora beslut.
Vi hade ju också turen att köpa lägenhet rätt tid. Så fick en bra vinst. Sen att vi valde hus i en "förort" gav ju oss ett otroligt bra huspris.

Ja, ibland får man pussla. Har ju turen att vara morgonmänniska så gymmet är gjort för idag. Rygg, axlar och biceps fick sig en omgång. Ben, bröst och triceps fick kämpa igår efter kvälls promenaden.
Men skönt när man kan fixa träning i direkt anslutning till jobb. Hoppas du får en skön springmarsch hem.
Kram

Madeleine Berglund sa...

Det låter spännande hur ni än kommer göra!!!! Kram Madeleine

Sofi sa...

Hej vännen!

Så spännande!
Vi gjorde precis som ni, tog hem några olika mäklare för att värdera vår lägenhet. Helt sjukt vad priserna går upp fort:) Vi bodde bara två år i vår lägenhet och vi gjorde en vinst på flera hundra tusen när vi sålde. Sen valde ju vi att köpa ett ganska nytt hus i ett bra område så extra pengarna kom väl till pass;)
Det gäller att väga för och nackdelar när man kollar på hus, vi ville komma ut från stan men ändå ha cykelavstånd till stan och det har vi ju nu, ja gångavstånd med:) Sen tycker jag det är toppen att bo nära vatten och naturen tex. Man får helt enkelt komma fram till vad man tycker är viktigt/vill ha. Sen får man se hur långt pengarna räcker:)
Vi valde att lägga endel pengar på vårt hus, tycker det är viktigt att trivas, men då kanske man får prioritera bort något annat,vi bara en bil tex och det funkar ju sålänge man inte har barn.

Hjälp vad jag svamlar men jag tycker det är så kul! Tiden då vi letade och drömde om hus var helt fantastisk! När vi sen tillslut hittade det kändes det så rätt!:)

Lycka till nu vännen!
Kommer följa era planer, hur det än blir!:)

Kram på dig

Hannis sa...

Måste säga att jag är imponerad av din träningsglöd!
Har svårt att hitta tillbaka till den själv just nu...

Spännande med planerna.
Och det är ju skönt att veta att man kan om man skulle vilja=))

Kram Hannis

Ekenäsliv sa...

Hall:)
Svårt det där, men det är ju onekligen helt rätt tid att KÖPA iaf :) nörd man investerar i sitt boende idoga ska man nog tänka lite mer långsiktigt än man behövde göra för bara 5år,sedan. Oftast tar det den tiden innan man får igen de pengarna idag iaf. Men jag är ju å,andra sidan inte mäklare o vet inte hur det är i din stad ju:))
Men en sak vet jag och att köpa det hus vi bor idag är helt klart min / vår bästa affär:) jag älskar friheten med hus o bara kunna öppna dörren omtar kan springa omkring i trädgården modet finns inte en stor väg o vattnet ett stenkast bort...
Det kommer bli kanoners för er med, det vet jag! Börja leta, det brukar ju ta tid innan man huttrades man vill ha med;)
Sov gott!
Kram Anna