lördag 27 mars 2010

Någon gång kommer man träffa dom...

Aftonbladet lovade fint väder i helgen... vart då någonstans? Inte här i alla fall...
Tråk tråk!!

Ska provköra stavarna ner till gymmet, inte så långt men alltid något :) I eftermiddag blir det påskmiddag i förskott hos svärföräldrarna. Ska bli trevligt!!

Nu i vår ska vi läsa två kurser samtidigt, Barns omvärld och Barn i behov av särskilt stöd. Som det hörs på namnet handlar det om barn som är utsatta på olika sätt, barn i missbrukarfamiljer och barn med olika bokstavskombinationer.
Ska bli väldigt intressant men nog ganska tungt psykiskt.
Började i alla fall läsa Kirre igår, en skönlitterär bok som ingår i kurslitteraturen.
Hå vad jag grät...
Det vissa barn blir utsatta för är så hemskt att man inte ens kan sätta ord på det... Har bara läst 40 sidor och har redan gråtit floder..
Hu, det mest skrämmande är:
Hur ska man bemöta barn man träffar som inte mår bra?
Barn som blir utsatta för våld och övergrepp av olika slag hemma?
Barn som av olika anledningar inte mår bra?
För någon gång kommer man träffa dom...

5 kommentarer:

marica sa...

Usch ja.. nu ska jag precis börja med bok nr två!
Ha en bra dag vännen! Jag ska ge mig ut om en stund på lite ärenden men det regnar nu o hela huset är fullt med barn så jag får vänta lite.. :) KramKram <3

Emilia sa...

Det är grymt spännande nu när vi märker att de går frammåt :) Hoppas på att få mer svar på allt imorgon när vi ska upp och hälsa på dom igen :) Dax att slänga ut dom ;)

Och du... haha inga mer plus va?? ;)

Marica sa...

Hoppas ni har en mysog o trevlig kväll! Kramar

Fröken Ellinor sa...

Åh Kirre den har jag läst i flera kurser! Läsvärd, vi läste också sådana kurser och det är riktigt nyttigt.

Ja, här är inte vädret bra heller men imorgon så ska det tydligen bli bra.

Kram

Linda-Villa Skrolycka sa...

Hej Emilia, hittade precis hit, genom Maria och Villa Krutbruket, och sitter och kollar och läser lite blandat av de du skrivit. Fastnade här, "Kirre" söta stackarns barn, har läst böckerna många gånger och gråter lika mycket varje gång.

Såg också att du pluggar till lärare, var läser du då? Jag läste själv till lärare i Örebro under 4 år, var klar Vt 2007. Blandade kurser hej vilt som jag tyckte kunde vara värda att ha ute i "verkligheten" och blev lärare mot förskolan, förskoleklass, fritidshemmet och grundskolans tidigare år. Superbra examen som gör att man är väldigt anställningsbar. Lyckades efter en sväng i Sthlm få jobb i Gävle som annars bara säger upp och säger upp lärare. Arbetar nu främst som fritidspedagog men har även idrott och lite annat smått och gott. Eller inte just nu då, är mammaledig för tillfället. OJ va långt jag skrev ;)

Ha en fin helg!