söndag 8 augusti 2010

Föräldrar i skolan

Måste bara kommentera den här artikel i Aftonbladet idag, om att föräldrar till stökiga barn ska sitta med dessa i skolan. (är man blivande pedagog så är man)
Nej nej nej, det tror jag inte alls på...
Jo, någon dag kanske så de ser hur eleven verkligen är/beter sig i skolan, MEN det som behövs är fler resurser, fler vuxna!! Helst utbildade så de passar, lärare, förskollärare, elevassistent, fritidspedagog eller fritidsledare... vad som, bara man har vanan att jobba med barn!

Självfallet är barnen föräldrarnas ansvar o de har till största delen ansvar för dess uppfostran. Men jag tror att om det bara hade funnits fler vuxna i skolan hade klimatet blivit avsevärt bättre!

summan av kardemumman blir alltså:
*Gör föräldrarna klart medvetna om hur deras barn fungerar i skolan.
*Fler vuxna runt eleverna = mer tid för varje enskild elev = lugnare elever = lugnare miljö.

8 kommentarer:

Fröken Ellinor sa...

hahahhah skrev precis om samma sak och publicerade mitt inlägg nu.

Jag håller med dig till fullo. Det är så naivt och tro att föräldrars uppenbarelse gör lugnare elever och dessutom skapas 99% av av problemen i hemmiljö och då är det kontraproduktivt att ens tänka tanken.

Fler vuxna i skolan och öka lärartätheten, då är vi på rätt väg men han är så fel ute. Gah vad jag blir upprörd och sedan ska vi inte ens dra upp hans uttalande om slöja i skolan.

Nej, jag är inte folkpartist ;-)

Kram

ellen sa...

ja håller helt med dej Emilia, du skriver om kloka intressanta saker på din blogg!!

Snart står vi där som färdigutbildade lärare, jösses vad tiden går fort!!

stor kram från Ellen.

Fröken Ellinor sa...

Yes, great minds think alike! :-D

Köpte du några kräftor? ;-) Jag skulle kunna tänka mig en ny omgång ikväll men fick inte medhåll, fattar inte varför ;-)

På torsdag ska jag till läkaren och då får vi mer info vad som kommer att hända och jag hoppas att de häver trappförbudet, kommer bli hiskeligt svårt att jobba annars.

kram kram

Fröken Ellinor sa...

Det som är bra att min rektors dotter ska ha i slutet av september så hon och jag har pratat en del om graviditeter och dylikt innan vilket är väldigt skönt så det ska nog inte bli några problem, bara det att man vill ha allt klart NU :-)

Det är min mardröm, så långt hemifrån och om J är ute och åker som han gör i jobbet. Usch!

Vi är ju i Lidköping nu och de har inge förlossning här, alla kontroller och alla förlossningar görs på KSS och det är ju faktiskt en bit när det väl är dags.

kram

Fröken Ellinor sa...

Tyvärr vet han inte det förrän samma dag, men det löser sig på något sätt :-)

När börjar du skolan igen förresten? kram

Marie-Louise sa...

Sen är det ju också som så att dessa barn som bråkar kommer sköta sig exemplariskt när mamma eller pappa är där och så kommer föräldrarna stå helt oförstående när läraren eller rektorn påpekar vad som sker.
Självklart måste man få föräldrarna delaktiga i skolan men det måste ske på ett annat plan tror jag. Inget blir heller bättre med tvång.

Anonym sa...

Jag tror att du har helt rätt. Föräldrarna måste vara medvetna om hur det fungerar i skolan men att de barn som upplevs som stökiga ska var med i skolan är inte någon bra lösning. Nej, fler vuxna runt barnen i skolan, men anställd utbildad personal. Föräldrarna får sköt sin del på hemmaplan!
Du är så klok gumman.
KRAM Sofia

Marica sa...

Håller helt med! Fler resurser till skolan samtidigt som föräldrarna tar sitt ansvar hemma och faktiskt gör sitt jobb att hjälpa sina barn så gott de kan men som du skriver; i skolan ska de inte vara med uatn där ska andra vuxna med vana vara! Bli politiker vet ja :) Puss!!!!!