söndag 5 oktober 2008

Pannacotta recept

Pannacotta 6 personer

2 gelantinblad
100 g choklad
3dl mellangrädde
1 dl mjölk 3%
2 msk socker

- Lägg gelantinbladen i blöt i kallt vatten i ca 5 min. Bryt chokladen grovt med en vass kniv.
- Koka upp grädde och mjölk tillsammans med socker i en kastrull och låt koka ett par minuter. Lyft kastrullen åt sidan och lägg i chokladen.
- Ta upp gelantinbladen och lägg nej dem också så att de kan smälta i den heta gräddmjölken.
- Fördela blandningen i 6 små glas/skålar och ställ svalt så att det kan stelna (tar ca 2,5 timme)

Du kan använde i princip vilken choklad du vill, jag har gjort med vit choklad och daimchoklad.
Servera som det är eller tillsammans med rårörda bär.

Jag tycker pannacotta är hur gott som helst och det är verkligen superlätt att göra. Det går nästan inte att misslyckas! Ät och njut!

Inga kommentarer: