torsdag 21 februari 2013

sconesmys

Vi "firade" min tidningsdebut med scones-mys igår kväll. Nygräddade scones, marmelad och ost. En kopp te. Mys i soffan. Och hockey på tvn. Det där sista kunde kvittat... ;)

Jag älskar scones. Jag älskar i och för sig all sorts hembakat bröd, lite för mycket. Försöker hålla igen men ibland får man lyxa lite extra. Kan säga att magen stod i fyra hörn när jag lyxat klart.



Mina favoritmarmelader. Den gamle fabrikens björnbärsmarmelad och farmors egen krusbär. Den har varit min favorit sen jag var liten och åt rostat bröd med marmelad i sängen. För så gjorde man hos farmor. Härliga minnen!



Den här veckan har gått vansinnigt fort. Men just nu gör det inte så mycket, ju närmare våren vi kommer, desto bättre.

Ha en fin torsdag!
KRAM

6 kommentarer:

Kia sa...

Jag kör också björnbärsmarmelad. Krusbär har jag aldrig provat. Håller med hembakat är svårt att motstå, det skulle jag aldrig kunna eller vilja sluta med!

Ha en toppen dag!
Kram Kia

Sofi sa...

Hej vännen!

Ser ju otroligt gott ut!
Håller också igen på bröd från och med den här veckan, konstigt nog så har det gott toppenbra inte en enda mjuk brödskiva har slunkit ner:)

Ha en fin dag nu!

Kram på dig

Villa Carl Larsson sa...

Tur man har bloggen när man är hemma och tycker synd om sig själv. Trevligt tidsfördriv :)

Så mumsigt. Det gjorde du helt rätt i att fira det! Och med tanke på hur ståndaktig och otroligt duktig du är så kan din kropp behöva lite extra kolhydrater i form av bröd och goda ostar. Som vi pratade om. När man väl valt att njuta så njuter man ordentligt och har inget dåligt samvete över det. Eller hur?!

Kram till dig

Linda sa...

Vad gott med scones. Det har jag inte bakat på säkert 10 år. Kör du något klassiskt recept eller snitsar du till dem? De såg väldigt fina och goda ut.

Kram Linda

anettan sa...

Mums vad gott. Jag älskar också nybakat. Ha en fin dag. Kram Anette

Maria - Villa Krutbruket sa...

Godmorgon!!

FREDAG!! Härligt!
I helgen ska jag baka lite till födelsedagen har jag tänkt. Och på söndag ska jag träffa Sofi på en lunch på stan. Det ser jag fram emot. Tänk, tänk om vi bodde i samma stad.

Jag har lite "öppet hus" kan man säga på födelsedagen. De som vill får komma när de vill. På lite mat och fika.
Det känns helt ok att fylla 30. Jag är nöjd med det jag har åsta kommit dom här 10 åren sen jag fyllde 20 ;) Micke, förlovning, huset och det allra bästa Lill-Svante.

Vad ska ni göra i helgen?
Vad blir det för fredags-god-mat ikväll?

Jädrar i min lilla låda vad det där såg gott ut. Med goda ostar och marmelad. Bröd är väl så gotttttt. Tyvärr ;)

Ha en fin fredag! Kram kram kram